24 de juliol 2007

La nit més fosca


Gràcia és assetjada per cotxes dels mossos i motos de la urbana, no paren de passar però no han impedit que la gent s'aplegués a la plaça del Sol per emborratxar-se a la llum de la lluna i les espelmes. Tot és fosc i em passejo amb la càmera penjant i el trípode a l'espatlla. M'encanta aquesta nit, els carrers tranquils i silenciosos i el vent que ho fa ressonar tot. La gent no s'atreveix a trencar el misteri i les parelles que passegen no parlen, murmuren. Per mi, no cal que torni la llum.

23 de juliol 2007

Odio la cervesa


I ahir hi nedava, però no en vaig beure. Ningú ho hauria dit quan reia sol enmig del concert i és que no podia fer-hi més: m'acabaven de demanar que fes de jurat d'un premi literari de barri. A mi. I d'un barri que no conec. Maleïdes bombolles daurades, com les de Freixenet però amb sobrepes i cel·lulitis. Masses adiposes amb gust amarg a un euro la llauna.

20 de juliol 2007

Per una vegada... m'he comprat El Jueves

Mira que no m'agrada gens com a revista, però Juan del Olmo ha garantit a El Jueves la millor campanya de publicitat possible! Au, que em denunciïn, jo public la portada prohibida.

10 de juliol 2007

L'agost que m'espera


Tel Aviv > Jerusalem > Ramallah > Nablus > Jericho > Hebron > Bilin > Qalqilyah > Bethlem > Jenin*

*L'ordre encara s'ha de definir.

09 de juliol 2007

Inconstant

Mai no he estat una persona gaire constant. L'única vegada que vaig escriure un diari la neura em va durar dos mesos i va acabar incendiat. Les plantes se'm moren perquè no les rego. Fins i tot se'm va suïcidar un cactus, desesperat: va saltar finestra avall quan es va descobrir assedegat. He passat temporades en què sortia a córrer una hora tres dies per setmana. Corria de nit, per la muntanya de Montjuïc, perquè hi vivia a la vora; ara ja no hi visc, ara ja no ho faig. Córrer en una cinta sense moure's, amb el tanga de la del davant com a únic paissatge, no és el mateix. No té l'emoció de la carretera deserta i sense llums, del revolt on qui sap si s'espera l'atracador. He volgut ser biòleg, historiador, arqueòleg, periodista, escriptor i fotògraf. He estat alguna d'aquestes coses, potser en sigui alguna més, i d'altres no les tastaré mai. Però segur que d'aquí a un temps se me n'acudeixen de noves.